Introducere în Web Development

Capitolul 11: Final
Ce să înveți în continuare

Am trecut foarte repede și foarte succint prin multe subiecte despre Front-End Web Development cu HTML și CSS. Dar nici pe aproape nu tot ce trebuie să știi, chiar și pentru un post de junior.

Ce îți recomand să faci este să exersezi cât mai multe din conceptele pe care le-am prezentat.

Și eu am învățat aceste limbaje din cursuri asemănătoare celui pe care l-ai parcurs. Modul meu de învățare a fost să aplic imediat conceptul prezentat într-un mod cât mai realist. Practica este cel mai bun mod de a învăța în acest domeniu.

Tot lucrând, am ajuns să mă lovesc de tot felul de situații care nu au fost prezentate în cursuri și am căutat pe web cum se rezolvă. E foarte greu să fii prima persoană care se lovește de o problemă. Motorul de căutare (Google sau altceva dacă ai preferințe) este cel mai bun prieten al programatorului.

Poate sunt prea bătrân, dar Chat GPT și aplicații asemănătoare nu m-au impresionat încă și am primit prea des răspuns greșit la întrebări cărora le știam răspunsul ca să mă bazez că îmi dă informații corecte în domenii pe care nu le cunosc încă. Așa că folosește AI-urile cu mare grijă. Dacă reușești să le integrezi în modul tău de lucru, le poți folosi pentru a pune în cod ce ai în minte.


Odată ce consideri că ești gata, poți trece la următoarele subiecte.

Dacă vrei să continui în Web Development, va trebui să înveți JavaScript. Acesta este un limbaj total diferit de HTML, CSS, și poate diferit de orice ai făcut până acum. Trebuie să gândești într-un mod special. Dacă nu ai mai făcut sau nu ai înțeles programare, îți recomand să parcurgi cursul de programare:

În acest moment, nu avem un curs dedicat de JavaScript, dar poți să mă urmărești pe mine sau Școala Web pentru a ști când vom publica unul.

Poza Cornel

Cornel

Programming Guru

Am învățat HTML în 2005 și programare un an mai târziu. Pe lângă dorința constantă de a afla lucruri noi, îmi place să împărtășesc din experiența dobândită în acest timp. Fac asta prin cursuri predate online, prezentări, și nu numai.

Designed by